2011 – Ik heb er van genoten!

2011 is bijna voorbij. Nog twee weken en dan eindigt de datumnotatie op 2012. Als we de Maya’s mogen geloven ons laatste jaar als mensheid, maar daar geloof ik niet in.

2011 was een mooi jaar. Ik heb mooie en leuke opdrachten mogen doen. Nieuwe mensen ontmoet, nieuwe partners gevonden en vooral genoten. Terwijl ik dit bericht schrijf zit ik aan de keukentafel samen met mijn vrouw Beatrijs, zoon Noam en hond Grover en met dit bericht wil ik jullie laten weten hoe ik 2011 heb ervaren.

De ontwikkeling van nostromo.nl

Na mijn eerste jaar als zelfstandig ondernemer afgesloten te hebben en de eerste klanten te hebben geholpen aan een nieuwe website, stond het tweede jaar van nostromo.nl voor de deur. Een jaar waarin ik weinig wilde veranderen aan mijn strategie maar wel minstens één nieuwe dienst wilde introduceren, (en dat is gelukt!)

In april kwam dan die nieuwe dienst; WordPress ondersteuning, 3 verschillende pakketten voor het up-to-date houden en back-uppen van WordPress websites. In 2011 hebben een mooi aantal klanten voor deze dienst gekozen. Zij kunnen nu zorgeloos van hun WordPress website genieten terwijl nostromo.nl de boel in de gaten houdt.

Ook ben ik dit jaar begonnen met WordPress workshops. Heerlijk om te doen. Geduld en mensen tevreden stellen zijn twee eigenschappen die me hierbij goed helpen.

Dit jaar is nostromo.nl gegroeid. Flink gegroeid zelfs. Het betekent dat mensen enthousiast zijn over nostromo.nl, en daar ben ik uiteraard blij mee!

WordPress

Ik kan niet anders zeggen dat ik blij ben dat ik voor WordPress heb gekozen. Elke professional die zich bezig houdt met WordPress en die ik in dit jaar heb leren kennen, is iemand die open, eerlijk en behulpzaam is. Ik hoop uiteraard dat ik dat ook voor velen ben geweest, en ik hoop dat in ieder geval nog lang te blijven!

In dit jaar zijn drie grote releases uitgebracht van WordPress, 3.1, 3.2 en 3.3. Releases die zowel mij als mijn klanten helpen met het meeste uit hun website te halen.

Ook heb ik dit jaar weer veel geleerd op het gebied van WordPress. Mede door mighty Google maar vooral ook door de aardige en professionele WordPress community.

Beloftes voor 2012

Misschien weten sommigen het nog, vorig jaar heb ik geroepen dat ik een boek zou gaan schrijven, uiteraard over WordPress. Omdat ik het te druk heb gehad met websites realiseren en er ook gewoon niet aan toe gekomen ben, is dat voornemen keihard gesneuveld. Voor volgend jaar ga ik weer een zelfde belofte maken maar dan nu een haalbare belofte. Ik zal een e-book gaan maken over een bepaalde plugin voor WordPress. Welke dat wordt zien jullie vanzelf.

Een andere belofte is dat ik service gericht blijf. De klant is koning.

De beste wensen en graag tot volgend jaar!

Een prettige Kerst en de beste wensen voor 2012


,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.