Aangepaste twitter stream in een WordPress widget

Er zijn talloze WordPress plugins beschikbaar die het mogelijk maken je eigen tweets weer te geven op je WordPress website. Sommige van deze plugins kan je zo instellen dat alleen je eigen tweets getoond worden en dus niet tweets die als antwoord waren bedoeld. Weer een kleiner deel van deze plugins geven je de mogelijkgheid om alle tweets met een bepaalde hashtag te tonen.

Maar wat als je een combinatie hiervan wilt? Bijvoorbeeld als je meerdere hashtags en de tweets van twee gebruikersnamen in je stream wil weergeven.

Hier is uiteraard een oplossing voor. Belangrijk is dat je de oplossing niet te ver van huis zoekt. Niet dagenlang verschillende plugins uitproberen, zonde van je tijd. Gebruik de website van twitter. Daar kun je gebruik maken van de Advanced Search.

Vul het scherm zo volledig mogelijk in en klik op search. Je krijgt dan een resultaat te zien. Met dit resultaat kan je nog niet veel. Maar kijk eens in de rechter bovenhoek. Daar staat een mooi RSS icoontje op je te wachten. Deze RSS feed kan je gebruiken in de RSS widget die standaard in elke WordPress installatie aanwezig is.

UPDATE 6 januari 2012:

Omdat sinds de introductie van de nieuwe layout van Twitter de RSS knop is verdwenen is bovenstaande niet meer te gebruiken. De mogelijkheid om RSS feeds te gebruiken, bestaat nog steeds.

Ga naar: http://search.twitter.com/search.rss?q=socialmedia

Vervang “socialmedia” door de zoekopdracht die je wilt gebruiken. Je kunt de geavanceerde zoekcriteria van Twitter gebruiken. Als je bijvoorbeeld alles achter “q=” in je navigatiewerkbalk in je browser vervangt door:

socialmedia OR “social media”

Dan interpreteert twitter search dat op de juiste manier, en maakt er zelf de correcte RSS feed van: http://search.twitter.com/search.rss?q=socialmedia%20OR%20%22social%20media%22

Succes!

Met dank aan: jalt.nl


, , ,

2 reacties op “Aangepaste twitter stream in een WordPress widget”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.