Seesmic Web 1.0.0.0 – Nieuwe features

Seesmic logo

Seesmic Web is een webbased client voor Twitter, Facebook, Linkedin, Ping.fm, Foursquare en Google Buzz. Sinds 28 januari is Seesmic Web opgewaardeerd naar versie 1.0.0.0. Een echt volwassen release die, als je Seesmic Web al gebruikte, automatisch in gebruik wordt genomen zodra je inlogd.

In dit artikel vertel ik je wat de nieuwe features zijn en dat werken met Seesmic Web heerlijk is!

De nieuwe features:

Berichten inplannen

Stuur een bericht wanneer jij wil. Heb je ’s nachts een leuk artikel gevonden en wil je dit delen met je volgers? Plaats het bericht dan in de ochtend dan is de kans groter dat het gelezen wordt. Met het inplannen van berichten bepaal je zelf wanneer een bericht geplaatst wordt, bijvoorbeeld om het bereik te vergroten.

seesmic-scheduled-posts

Autocomplete voor Twitter gebruikersnamen

De meeste social media clients hebben deze feature al, en dus kom Seesmic Web niet achterblijven. Type @ en het begin van een naam, en Seesmic Web laat automatisch de mogelijk namen zien.

seesmic autocomplete

Integratie met Klout

Klout is een dienst die gebruikers inzicht geeft in de impact van zijn of haar opinie in hun social media omgeving. In de timelines zie je direct wat de Klout score is van een gebruiker en kan je deze score in detail bekijken op de site van Klout zelf en in de Contacts Manager van Seesmic Web

Toetsenbord shortcuts

Voor de power users onder ons zijn er nu ook shortcuts om snel door de verschillende timelines heen te wandelen. Met Shift – ? zie je in één oogopslag welke shortcuts er beschikbaar zijn.

seesmic shortcuts

Ongelimiteerd aantal Facebook accounts toevoegen

Facebook. Ongelimiteerd. Wow. Voor als je meerdere Facebook accounts hebt, en ze allemaal vanuit één dashboard wilt beheren.

Direct Messages in aparte timeline

Voor een beter overzicht is de direct message timeline nu ook als aparte kolom neer te zetten. Dat scheelt weer overschakelen naar een andere tab. Efficiënt gebruik maken van het scherm is levert je hoor toch weer wat tijdwinst op.

Drag and drop voor het uploaden van afbeeldingen

Voor de gebruikers van Chrome is er nog leuker nieuws. Wil je een foto, grafiek of andere afbeelding bijvoegen in een bericht? Dat kan uiteraard, en nu dus ook met een handige Drag ’n Drop interface.

See.sc url shortener

Als je eens een keer een andere URL shortener wilt gebruiken, dan is er nu see.sc. Niks nieuws onder de zon, maar wel zo leuk om aan te geven dat je Seesmic gebruikt.

Conclusie

Seesmic Web is, zeker met deze updates, echt volwassen geworden. Voor de veeleisende Social Media gebruiker is dit pakket zeker het bekijken waard en absoluut concurrentie voor Tweetdeck en Hootsuite. Ik zou zeggen probeer het eens, je hoeft er tenslotte niks voor te installeren.    , ,

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.