StudioPress lanceert Genesis 1.9

StudioPress Genesis

StudioPress heeft op 7 januari versie 1.9 van het WordPress framework Genesis gelanceerd. Het standaard Genesis thema heeft een andere look en biedt meer flexibiliteit voor responsive design.

In deze blog een aantal highlights van deze nieuwe release.

Een nieuwe look voor Genesis

In het screenshot hieronder kan je d nieuwe standaard look van Genesis zien. De standaard stylesheet is onder handen genomen en compleet herschreven met de nadruk op flexibiliteit voor responsive design. Nieuw is het gebruik van rem als aanduiding voor afmetingen, met een fallback voor pixels voor browsers die rem niet ondersteunen. Lees hier meer over rem.

Bekijk hier de Genesis 1.9 demo.

StudioPress Genesis 1.9

Google Author

Genesis biedt nu ook Google Author ondersteuning aan, waardoor het voor Google makkelijk wordt om je content met je Google+ profiel te koppelen. In je WordPress profiel vul je je Google+ profiel URL in, en Genesis doet de rest. Als je een ander Google+ profiel met de homepage wilt associëren kan je dat in de SEO instellingen aanpassen. Lees hier waarom Google een belangrijke rol speelt voor je content marketing strategie.

StudioPress Genesis 1.9 - Google Author

Vernieuwde security audit

Om het beste framework te zijn en te blijven, is het van belang dat het framework veilig en robuust is. StudioPress heeft WordPress Lead Developer Mark Jaquith uitegenodigd om een full volledige code-review the doen.

Dit is wat Mark er over te zeggen heeft:

It’s clear StudioPress made security a priority when developing Genesis and from a security standpoint, Genesis 1.9 is at the top of its class.

Afgeschafte widgets

Genesis was altijd uitgerust met een aantal nuttige widgets om je site beter en sneller op te bouwen. Sommige van deze widgets zijn achteraf gezien beter in te zetten als plugins, zodat de auteurs ze makkelijker en sneller kunnen bijwerken. De  “eNews & Updates” en “Latest Tweets” widgets worden als plugin geleverd en zullen in de toekomst uit Genesis gehaald worden.

Changelog

Bekijk hier de complete changelog van Genesis 1.9.

nostromo is gebouwd op het Genesis Framework

Genesis Framework

Genesis geeft je de mogelijkheid om snel en makkelijk websites te realiseren met WordPress. Of je nu een beginner bent of een code-guru, Genesis geeft je een veilige en zoekmachine geoptimaliseerde basis welke WordPress verder brengt dan ooit bedacht. Het is zo simpel - Begin ook met Genesis!

Pak je voordeel met zes standaard lay-out opties, SEO instellingen, rotsvaste veiligheid, flexibele thema opties, handige widgets, een bak vol met hooks en een groot scala aan child-thema's om jouw site te maken zoals jij dat wilt. Met ondersteuning voor automatische thema updates is Genesis de slimme keuze voor jouw website of blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *