Wat is er nieuw in WordPress 4.3

Wat is er nieuw in WordPress 4.3

WordPress 4.3 is al weer iets langer dan een week in het wild beschikbaar. Wat is er nieuw en welke handige toepassingen heb je in deze versie tot je beschikking? In deze blog vertel ik het je.


Elke versie van WordPress krijgt de naam mee van een beroemd jazz artiest. Deze keer is het Billie Holiday. Wil je meer over Billie weten, klik dan op de link. We gaan nu snel verder naar wat er nieuw is in WordPress 4.3.

Sterke wachtwoorden

Het gebruiken van een sterk wachtwoord wordt in WordPress 4.3 makkelijk gemaakt. Bij het wijzigen/aanmaken van een nieuw wachtwoord kan deze gegenereerd worden. Je kan ook zelf een wachtwoord invoeren, en met de sterkte indicator zie je meteen hoe sterk dit wachtwoord is.

Sterke wachtwoorden in WordPress 4.3

Een veel gehoorde wens van gebruikers was het aanpassen van een menu in de Customizer. Hiermee kan je meteen zien wat het effect is van de veranderingen, en hoef je dus niet meer eerst op je site te kijken wat het resultaat is van je wijzigingen.

Menu's in Customizer in WordPress 4.3

Site icoon

Een site icoon, ook wel favicon genoemd activeren/aanpassen is nu wel heel erg makkelijk gemaakt. In veel thema’s kan je in de thema opties een icoon toevoegen. Kon dit niet, dan was je genoodzaakt een plugin te gebruiken of het zelf in je thema in te bouwen. Vanaf nu gaat dat helemaal anders. Je upload/selecteert een afbeelding, snijdt deze bij indien nodig, waarna je je site icoon opslaat.

Site icoon in WordPress 4.3

Wijzigingen in de editor

De editor heeft een groot aantal verbeteringen meegekregen in de vorm van tekstsnelkoppelingen. Hiermee kan je snel tekst formatteren zonder je muis te gebruiken.

Je kan bijvoorbeeld een ongeordende lijst starten met * of – gevolgd door een spatie, en 1. of 1) gevolgd door een spatie begint een genummerde lijst. Een koptekst instellen kan je doen door het # te gebruiken.

  • ## = Koptekst2
  • ### = Koptekst 3
  • #### = Koptekst 4
  • ##### = Koptekst 5
  • ###### = Koptekst 6

Een quote kan makkelijk invoegen met > en dat ziet er dan zo uit:

Dit is een quote, makkelijk in te voegen in WordPress 4.3

Hier een korte video waarin je precies kan zien hoe de nieuwe snelkoppelingen werken.

 

Dit zijn voor mij de belangrijkste wijzigingen. Wil je alle wijzigingen bekijken, kijk dan eens op deze pagina (let op, 549 technische berichten).

Video

Bekijk ook eens deze video over WordPress 4.3, met NL ondertiteling (Bedankt NL vertaal team!)Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.