CSS of scripts van WordPress plugins uitschakelen

Bij het gebruik van plugins in WordPress, kom je er soms niet omheen dat je website steeds groter wordt en er meer en meer scripts en stylesheets geladen worden. Dit kan een nadelig effect hebben op de laadtijd van je website.

Om dit in te perken kan je de door plugins toegevoegde scripts en stylesheets simpelweg deregistreren met het ingebouwde deregister systeem van WordPress.

Belangrijke stukjes code zijn wp_enqueue_script() en wp_enqueue_style(). Een goede plugin developer gebruikt deze code om een script of een stylesheet toe te voegen aan je template. Op deze manier zijn ze ook weer uit te schakelen.

Als voorbeeld gaan we aan de slag met de Contact Form 7 Plugin.

Uitschakelen van JavaScript

In de plugin code gaan we op zoek naar wp_enqueue_script. Als we dat hebben gevonden zoeken we de handle op die gebruikt wordt om het script te laden. Dat is in dit geval contact-form-7.

Door onderstaande code toe te voegen aan je functions.php wordt het script niet meer geladen.

add_action( 'wp_print_scripts', 'my_deregister_javascript', 100 );

function my_deregister_javascript() {
	wp_deregister_script( 'contact-form-7' );
}

Uitschakelen van een stylesheet

Voor het uitschakelen van de stylesheet die Contact Form 7 gebruikt, gaan we op zoek naar wp_enqueue_style. De handle die gebruikt wordt is, hoe verrassend, contact-form-7. Door gebruik te maken van onderstaande code, schakel je de stylesheet van Contact Form 7 uit en kan je de styles bijvoorbeeld overnemen in je eigen stylesheet.

add_action( 'wp_print_styles', 'my_deregister_styles', 100 );

function my_deregister_styles() {
 wp_deregister_style( 'contact-form-7' );
}

,