Hou WordPress en plugins up to date

Waarom is WordPress bijwerken belangrijk?

Het is zover. Je hebt een nieuwe WordPress website. Je hebt er tijd en geld in geïnvesteerd. Het actueel houden van je website is belangrijk, dus je gaat aan de slag met bloggen, plaatst nieuwsberichten en geeft inzicht je bedrijf en diensten op pagina’s. Dit doe je op regelmatige basis.

Naast het actueel houden van de content op je website is het net zo belangrijk om het hart van je website, WordPress, plugins en eventueel het thema, up to date te houden. In dit artikel vertel ik je waarom dit zo belangrijk is en hoe nostromo.nl je hierbij kan helpen.

Waarom is WordPress bijwerken belangrijk?

Kijk maar naar de onderstaande punten:

  • Verbeterde beveiliging
  • Oplossen van fouten/bugs
  • Nieuwe mogelijkheden

In een maintenance release van WordPress, wordt het volgende genoemd:

WordPress x.x.x  is now available. This is a privacy and maintenance release. We encourage you to update your sites to take advantage of the new privacy features.

Zorg er dus voor dat je maintenance releases zo snel mogelijk installeert. Zo voorkom je problemen. Deze maintenance releases zijn herkenbaar aan het derde cijfer in het versienummer, bijvoorbeeld 3.5.2 en 4.6.1. Grote releases (3.5, 4.5, 4.6, 5.0) bevatten veelal geen dringende beveiligingsupdates.

Verbeterde beveiliging

Voor een verbeterde beveiliging van je WordPress site is de eerste stap: bijwerken! Zorg er voor dat je de laatste versies van WordPress, plugins en thema’s  gebruikt.

Hackers gebruiken verouderde versies vaak om binnen te komen op je website. In een recente blog van Sucuri, een toonaangevend beveiligingsbedrijf, is te zien dat van alle websites die ze opgeschoond hebben er 39,3% een verouderde versie hadden.

Out of date CMS distribution 2018
Oplossen fouten/Bugs

Elke update van WordPress bevat verbeteringen en oplossingen van fouten/bugs die in vorige versies zijn ontdekt en door de WordPress gemeenschap zijn opgelost. Om deze verbeterde versie te gebruiken zorg je dat je de laatste versie gebruikt.

Nieuwe mogelijkheden

De meeste grote releases van WordPress bevatten nieuwe mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het makkelijker selecteren van afbeeldingen in de mediabibliotheek, het makkelijker installeren en activeren van plugins, of zoals in 4.6.1 het ondersteunen van standaard systeem-lettertypes in plaats van het gebruik van Google Fonts en in 4.9.6 zijn uitgebreide AVG mogelijkheden ingebouwd.

Ook hier geldt; wil je de laatste mogelijkheden gebruiken, zorg dan dat je je WordPress bijwerkt.

WordPress bijwerken – hoe moet dat?

Met een paar stappen kan je je WordPress website bijwerken.

  1. Lees de release notes om te zien wat er veranderd is
  2. Maak een back-up van je site (bestanden en database)
  3. Test de update(s) op een testomgeving
  4. Werk je live website bij
  5. Test de updates ook op je live website

Vind je dit allemaal te veel werk, neem dan een WordPress onderhoud abonnement.

WordPress onderhoud uitbesteden

Indien je geen tijd, zin of kennis hebt om de updates aan te brengen, kan nostromo je hierbij helpen.


,