Hou WordPress en plugins up to date

Keyboard with WordPress lock

Het is zover. Je hebt een nieuwe WordPress website. Je hebt er tijd en geld in geïnvesteerd. Het actueel houden van je website is belangrijk, dus je gaat aan de slag met bloggen, plaatst nieuwsberichten en geeft inzicht je bedrijf en diensten op pagina’s. Dit doe je op regelmatige basis.

Naast het actueel houden van de content op je website is het net zo belangrijk om het hart van je website, WordPress, plugins en eventueel het thema, up to date te houden. In dit artikel vertel ik je waarom dit zo belangrijk is en hoe nostromo.nl je hierbij kan helpen.

Waarom is het updaten van WordPress, plugins en thema’s zo belangrijk?

  • Security
    Naast het kiezen van een andere gebruikersnaam dan ‘admin’ en een niet makkelijk te raden wachtwoord is er nog een middel om kwaadwillenden buiten de deur te houden. Precies, up to date blijven. Met de update mogelijkheden van WordPress heeft niemand meer excuus om achter te lopen.
    Meer lezen over de beveiliging van WordPress kan op de blog van Luc Princen: WordPress beveiligen.
  • De nieuwste mogelijkheden
    Omdat je de laatste versies van WordPress en plugins gebruikt heb je altijd de nieuwste mogelijkheden voorhanden op je website. Heeft bv. Google+ iets nieuws? Update dan de bijbehorende plugin en de kans is groot dat deze nieuwe functionaliteit er in verwerkt is. Hetzelfde geldt voor WordPress. Op regelmatige basis worden er nieuwe versies gepubliceerd van WordPress. Hierin zijn vaak nieuwe functionaliteiten toegevoegd, of bestaande verbeterd. Dit alles met maar één gedachte, om het jou zo makkelijk mogelijk te maken om je website bij te houden.

Bijwerken van de plugins en WordPress is veelal een kwestie van klikken. Maar let wel op, in 99,9% van de gevallen gaat de update goed. Dat betekent dus dat er een kans is dat de update niet succesvol verloopt. In dat geval kan je website onbereikbaar worden. Zorg dus altijd voor een recente backup van zowel de database als de bestanden voordat je de update begint.

Indien je geen tijd, zin of kennis hebt om de updates aan te brengen, kan nostromo je hierbij helpen, lees hier meer over WordPress onderhoud.

nostromo is gebouwd op het Genesis Framework

Genesis Framework

Genesis geeft je de mogelijkheid om snel en makkelijk websites te realiseren met WordPress. Of je nu een beginner bent of een code-guru, Genesis geeft je een veilige en zoekmachine geoptimaliseerde basis welke WordPress verder brengt dan ooit bedacht. Het is zo simpel - Begin ook met Genesis!

Pak je voordeel met zes standaard lay-out opties, SEO instellingen, rotsvaste veiligheid, flexibele thema opties, handige widgets, een bak vol met hooks en een groot scala aan child-thema's om jouw site te maken zoals jij dat wilt. Met ondersteuning voor automatische thema updates is Genesis de slimme keuze voor jouw website of blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *