Unsplash foto’s direct gebruiken in WordPress

Mooie gratis foto’s op je website. Dat willen we allemaal. Maar waar vind je die foto’s? En hoe zorg je er voor dat je zeker weet dat je de door jouw gevonden foto’s wel op je website mag gebruiken? In deze blog vertel ik je wat Unsplash is, en hoe je foto’s van dit platform gemakkelijk in WordPress kan gebruiken.

Wat is Unsplash?

Unsplash is één van de grootste gratis foto websites. En met gratis bedoelen ze ook echt gratis. Hun licentiemodel is heel simpel. Foto’s zijn gratis en je hoeft geen credits te vermelden bij het gebruik van deze foto’s. Credits vermelden mag natuurlijk wel, dat is best aardig.

Foto’s staan op Unsplash geordend in collections, en je kan zoeken met je eigen zoekterm(en). Je kan ook een RSS feed gebruiken als je elke dag mooie foto’s in je feed reader wilt zien.

Unsplash foto’s op je WordPress site gebruiken

Er zijn verschillende manieren om foto’s van Unsplash te gebruiken op je WordPress website. Ik licht er hier twee toe.

Foto downloaden van Unsplash

Via de website van Unsplash ga je op zoek naar een geschikte foto. Als je deze hebt gevonden, dan kan je de foto downloaden. Om de foto op je WordPress website te gebruiken, moet de foto geüpload worden. Let er hierbij op dat je de foto eventueel bijschaalt voordat je deze upload, foto’s uit Unsplash zijn nogal groot.

Een plugin gebruiken

Zou het niet mooi zijn om direct vanuit je WordPress site een foto te zoeken en deze te gebruiken op je site? Met de plugin Instant Images is dat mogelijk. Je kan direct foto’s downloaden van Unsplash, en ze worden meteen in je mediabibliotheek gezet. Ook thumbnails worden automatisch aangemaakt, zoals je in WordPress gewent bent.

In onderstaande video zie je hoe de plugin werkt.

Veel plezier met het gebruiken van foto’s van Unsplash!