Meerdere RSS feeds met WordPress

RSS feeds zijn, ondanks al het social media geweld, nog steeds niet weg te denken. Wie RSS feeds volgt gebruikt waarschijnlijk een apart programma of plugin voor een browser om de feeds bij te houden. Maar wat als je deze feeds op een WordPress site wilt tonen? Hoe dat moet, leg ik in dit artikel uit.

Wat wil je doen met RSS?

Voordat je aan de slag gaat, is het belangrijk eerste te weten wat je precies wil. Wil je maar één RSS feed op je WordPress website weergeven, gebruik dan de standaad RSS widget. Hierin kan je een RSS feed opgeven welke weergegeven zal worden in een zijbalk of widgetruimte op je website.

Wil je meerdere RSS feeds weergeven als één stroom berichten of combinaties hiervan, dan is de plugin Syndicate Press aan te raden. Deze plugin geeft je de mogelijkheid meerdere RSS feeds op te geven en deze in de content of als widget weer te geven door middel van shortcodes.

Syndicate Press

Na installatie en activatie van Syndicate Press, gaan we naar de instellingen van deze plugin. Die zijn te vinden onder Instellingen → Syndicate Press. Je ziet nu de laatste nieuwsberichten van de maker van de plugin. We gaan nu een paar feeds toevoegen. Open het tabblad “RSS Feeds”. Hier vul je de RSS feeds in die je wil samenvoegen. Je kan de feeds op twee manieren toevoegen:

  1. Zonder naam, bijvoorbeeld www.example.com/feed: www.example.com/feed
  2. Met naam, bijvoorbeeld www.example.com/feed2: naam|www.example.com/feed2

Nadat je de feeds hebt ingevoerd, kan je deze feeds gaan gebruiken in je content of in een widget. Dit kan door middel van shortcodes, waarvan je een lijstje vindt onder het tabje “Help”.  De naam die je in de tweede optie hebt gebruikt kan je in een shortcode gebruiken om bijvoorbeeld niet alle, maar een paar van de RSS feeds te laten zien. Als je de RSS feeds in een widget wilt tonen, gebruik dan de Tekst widget in combinatie met een shortcode.

Er zijn nog een aantal opties die je kunt instellen om de uitvoer te veranderen, de cache in te stellen (aanrader!) en HTML aan te passen. Speel er even mee totdat je het gewenste resultaat hebt.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het opzetten van Syndicate Press op jouw site, neem dan nu contact op.