4 WP plugins voor Google Analytics

Wilt u alles weten over uw WordPress website/blog? Wilt u alles weten waar de bezoekers vandaan komen, hoe lang ze op uw site verblijven en waarom ze weg gaan? Gebruik dan een goede Google Analytics WordPress plugin (of meerdere) om deze gegevens te kunnen inzien en er op te reageren.

In dit artikel worden vier plugins nader toegelicht.

1. Google Analytics for WordPress

Misschien wel de meest populaire plugin (momenteel 308 ratings), en nog van Nederlandse bodem ook! Deze plugin is gemaakt door Joost de Valk.

Deze plugin voegt de Google Analytics tracking code toe aan de pagina’s in WordPress. Op deze manier worden alle pagina’s zichtbaar in Google Analytics. Links die naar “buiten” gaan kunnen worden ge-tagt zodat er inzicht is in de traffic naar andere websites. Verder kunnen downloads, AdSense, image search en keywords bijgehouden worden.

Meer info

2. Piwik

Piwik is een simpele statistieken plugin die gebruik maakt van Google Analytics. De Piwik JavaScript code wordt aan elke pagina toegevoegd en u kunt zelf definiëren wat u wilt bijhouden.

Meer info

3. Google Analyticator

De Google Analyticator plugin voegt zichzelf toe aan alle pagina’s op uw site en biedt het de mogelijkheid om op het WordPress Dashboard met behulp van verschillende widgets de statistieken in te zien. Google Analyticator ondersteunt de volgende functies: async tracking (sneller en betrouwbaarder dan de oude ga.js methode), admin dashboard met grafieken, outbound en download link tracking, simpele installatie, complete controle over opties en ondersteuning van de in WordPress ingestelde taal.

Meer info

4. WP-Stats-Dashboard

Met deze plugin wordt de Google Analytics data in het Dashboard van WordPress getoond. In dit overzicht is het mogelijk de pagerank, clicks, referers en zoektermen te bekijken. Tevens kan het aantal keer dat een artikel is bekeken getoond worden, en wat de ranking is van uw website bij Google, Technorati, Alexa en Yahoo!.

Meer info


,