Childthema melding verbergen bij Thema details

WordPress code

Voor een project was het nodig om de childthema vermelding te verbergen op de Weergave -> Thema’s pagina. In deze korte blog zie je hoe ik dit heb opgelost.

Probleemomschrijving

Op de Weergave -> Thema’s pagina staan alle thema’s die beschikbaar zijn op de WordPress site. Als er een childthema gebruikt wordt, zie je in de Thema details een kader staan met: ‘Dit is een childthema van … ‘. Voor een opdrachtgever bestond de wens om dit te verbergen.

Childthema details
Hier zie je de details van een thema inclusief de ‘Dit is een childthema van Genesis’ regel.

Aanpak

Om delen van WordPress te verbergen of te modificeren wordt er in de regel gebruik gemaakt van filter en/of hooks. Als eerste ben ik op zoek gegaan naar de plek in de WordPress code waar deze regel aangemaakt wordt. Dit was in het bestand /wp-admin/includes/theme.php. Helaas is er geen filter of hook beschikbaar om deze tekst aan te passen. Nu moet de keuze gemaakt worden om de regel via JavaScript te verwijderen, of het via CSS te verbergen. Ik heb voor de laatste gekozen omdat dit in mijn ogen de snelste oplossing is, en geen performance kost in de browser (ook al zou het een piepklein stukje JS code worden).

Oplossing

Gelukkig heeft de te verbergen regel een CSS class meegekregen, en zo kan deze dus prima verborgen worden. Aanvullende eis van de opdrachtgever was dat de thema details wel voor Superbeheerders (In een multisite omgeving) getoond moest worden.

En hier is dan de code:

Het resultaat

Na de code toegevoegd te hebben aan bijvoorbeeld je functions.php, is dit het resultaat:

Childthema details zonder childthema verwijzing
Hier zie je de childthema details zonder childthema verwijzing.


2 reacties op “Childthema melding verbergen bij Thema details”