Doe meer met add-ons voor Gravity Forms

Gravity Forms - Add-ons

Gravity Forms is al drie jaar standaard te vinden in mijn WordPress gereedschapskist. Een onmisbare plugin die het mogelijk maak allerlei formulieren te maken.

Met de basis kan je al veel voor elkaar krijgen, maar wist je ook dat er allerlei add-ons zijn die je kan gebruiken? Deze add-ons zijn te installeren als je een Business of Developer licentie hebt. Hier een overzicht van de add-ons. Als je vragen hebt over het gebruik van deze add-ons, kom dan eens langs op het WordPress spreekuur.

Basis add-ons

AWeber

Als je de email marketing service van AWeber wilt gebruiken, kan je met deze plugin de inschrijvingen automatisch aan AWeber laten koppelen.

Campaign Monitor

Voor gebruikers van de Campaign Monitor nieuwsbrief service is er ook een addon beschikbaar.

MailChimp

Misschien wel de bekendste e-mail marketing service. Uiteraard kan je met Gravity Forms ook je mailinglijst aanvullen via je eigen WordPress website.

Picatcha

Als je een captcha afbeelding wilt gebruiken, maar dan eentje die gebruikers begrijpen, dan moet je Picatcha gebruiken. Met deze add-on kan je Picatcha gebruiken op elk Gravity Form.

Geavanceerde add-ons

Coupons

Met de Gravity Forms Coupons add-on kan je makkelijk coupon- (of kortingsbon) functionaliteit toevoegen aan je formulieren.

Freshbooks

Freshbooks is een dienst die je de mogelijkheid tot urenregistratie, facturatie en het bijhouden van klantcontacten. Met deze add-on kan je een Gravity Form rechtstreeks laten communiceren met Freshbooks voor het maken van een factuur, prijsopgaaf of een registratie van een klant.

PayPal

Voor PayPal zijn er een drietal add-ons beschikbaar, de PayPal Payments Standard, PayPal Payments Pro en PayPal Pro. Je kan ze allemaal gebruiken, maar let wel even op welke versie voor jouw PayPal account nodig is.

Polls

Snel een poll in elkaar zetten op je eigen site? Dat kan met deze add-on.

Quiz

Met de Quiz add-on kan je een formulier in elkaar zetten die dienst doet als toets. Schotel de gebruiker een aantal vragen voor en geef aan het einde van de toets de resultaten weer als een cijfer.

Signature

Wil je de gebruikers een formulier laten ondertekenen? Geen probleem, Gravity Forms kan het. Met ondersteuning voor touchscreen apparaten en het werkt zonder browser plugin.

Survey

Een enquete uitvoeren met Gravity Forms kan met deze add-on. Inzicht in de resultaten en filteren op antwoorden behoort tot de mogelijkheden.

Twilio

Wil je SMS notificaties ontvangen wanneer er ene Gravity Form is ingevuld op je site? Registreer je dan bij Twilio en koppel je formulier aan je Twilio account met deze add-on.

User Registration

Wil je met behulp van Gravity Forms gebruikers laten registreren op je website voor bijv. BuddyPress of WordPress multisite? Met deze add-on kan het allemaal.

Zapier

Met Zapier kan je allerlei online diensten aan elkaar knopen, vergelijkbaar met ifttt. En dat kan dus nu ook vanaf een Gravity Form.

Add-ons

Alle officiële Gravity Forms Add-ons vind je hier: http://www.gravityforms.com/add-ons/. Add-ons van derden vind je hier: https://gravityextend.com.