Gebruik een standaard uitgelichte afbeelding

PHP code

Vergeet je wel eens een uitgelichte afbeelding toe te voegen aan een bericht? Dan is deze blog voor jou bestemd. Hierin vertel ik je hoe je een standaard afbeelding kan gebruiken als uitgelichte afbeelding.

Wat is een uitgelichte afbeelding?

Een uitgelichte afbeelding is een afbeelding die een bericht representeert. Een afbeelding die dus wat zegt over een bericht, of het onderwerp bevat van dit bericht. Het helpt de lezer een beeld te krijgen bij een bericht, en Deze afbeelding kan in meerdere formaten terugkomen op je WordPress site.

Toepassingen van een uitgelichte afbeelding

Het gebruik en de toepasbaarheid van een uitgelichte afbeelding hangt af van het thema dat je gebruikt. Sommige thema’s laten de uitgelichte afbeelding alleen zien in een archief / blog overzicht terwijl andere de uitgelichte afbeelding ook in de ‘single-view’ laten zien. De grootte van de afbeelding word bepaald door de thumbnail instellingen van je thema. Weet je niet precies welke afmetingen er op je site gebruikt worden? Zoek eens in je thema naar regels als:


add_image_size();
set_post_thumbnail_size();

Grote kans dat je daar wat afmetingen bij gaat vinden. Handig, als je zelf bijvoorbeeld afbeeldingen maakt, die je één op één wilt gebruiken op je website.

Standaard uitgelichte afbeelding

Om een standaard uitgelichte afbeelding te gebruiken is het natuurlijk nodig dat je eerst een standaard afbeelding gemaakt hebt en geüpload naar je server (In het code voorbeeld wordt de “images/default-post-thumbnail.png” afbeelding gebruikt die in je thema folder staat). Als je dat gedaan hebt, gaan we aan de slag met wat code.

Deze code kan je in een pagina template gebruiken. Op de plek waar je de uitgelichte afbeelding wilt weergeven.

<?php
/**
 * Add a default featured image if none has been
 *
 * @author Marcel Bootsman
 * @link https://nostromo.nl/gebruik-een-standaard-uitgelichte-afbeelding/
 * @tested WordPress 3.8.1
 *
 * @param none
 *
 * @return none
 */

if ( has_post_thumbnail() ) {
 the_post_thumbnail();
} else {
 echo '<img src="' . trailingslashit( get_stylesheet_directory_uri() ) . 'images/default-post-thumbnail.png' . '" alt="" />';
}
?>Eén reactie op “Gebruik een standaard uitgelichte afbeelding”

 1. Hallo,

  Ik heb een vraag, Uitgelichte afbeelding, rechts onder instellen, kan er op klikken en afbeelding kiezen, maar kom dan daar weer terug en dan laat hij geen afbeelding zien die is uitgelicht.
  Waar kan dat aan liggen.
  We hadden een bericht geplaatst waar het wel deed, een tweede bericht niet, vervolgens eerste verwijderd en nu helemaal niet meer in te stellen. Er is ook een pluginn om uitgelichte afbeelding verplicht te stellen, maar dan kan ik helemaal niets meer, geen bericht plaatsen enz.
  Hoop dat u mij kunt helpen..
  Alvast bedankt