Hoe maak je een beheerdersaccount aan in WordPress?

WordPress FAQ

Op zoek naar een post over SSL uit de nieuwsbrief? Die vind je hier.

Een extra beheerdersaccount aanmaken kan handig zijn. Maar hoe moet dit? In deze blog leg ik dit uit.

Standaard WordPress installatie

Via de menu optie Gebruikers -> Nieuwe toevoegen komen we op onderstaand scherm uit.

Scherm -> Nieuwe gebruiker

Voer in dit scherm minimaal de volgende gegevens in: gebruikersnaam, emailadres, wachtwoord (2x). Wil je dat de nieuwe gebruiker een e-mail krijgt met de gebruikersnaam en het wachtwoord, vink dan de optie “Verzend dit wachtwoord per e-mail aan de nieuwe gebruiker.” aan. Selecteer in de dropdown naast “Rol” Beheerder en klik op “Nieuwe gebruiker toevoegen”.

Als je geen foutmeldingen ontvangt, is de nieuwe gebruiker is nu aangemaakt.

WordPress multisite installatie

Voor WordPress multisite geldt een andere werkwijze voor het toevoegen van een gebruiker. Hierover later meer.3 reacties op “Hoe maak je een beheerdersaccount aan in WordPress?”

  1. Beste Marcel,
    Ik wil een nieuwe beheerder aanmaken voor mijn website, maar als ik via het menu aan de linkerkant naar ‘nieuwe toevoegen’ ga, zie ik alleen een optie om een bestaande gebruiker toe te voegen en alleen invulmogelijkheden voor e-mailadres en ‘rol’.
    ??

    Groet, Michel Havenith

    • Michel, het lijkt erop dat je site in een WordPress multisite netwerk staat. Je kan de velden onder “Nieuwe gebruiker” invullen en dan zal de nieuwe gebruiker een email ontvangen om zijn of haar account te activeren.