Laat je WordPress website bouwen door een professional

WordPress PHP Code

In deze korte blog vertel ik, met behulp van een aantal voorbeelden en simpele vragen en antwoorden, waarom ik het verstandig vind om jouw WordPress website te laten bouwen en/of ontwerpen door een professional.

Jouw business is het belangrijkst, investeer bewust

Als ondernemer wil je bezig zijn met je eigen bedrijf. Je wil investeren in kennis en relaties die voor jouw bedrijf van belang zijn. Waarom zou je je dan verdiepen in het bouwen van een website? Bepaal samen met een professional wat je website moet kunnen en welke informatie er gepresenteerd moet worden. De professional zal je begeleiden bij de vormgeving en de technische uitdagingen aan gaan om jouw website tot een succes te maken, voor jouw klanten en ook voor jou.

Ik kan toch een cursus volgen?

Vergelijk het als voorbeeld* eens met het maken van een jaarrekening voor je bedrijf. Uit eigen ervaring weet ik dat ik niet op de hoogte ben van alle wet- en regelgeving om dit goed te kunnen doen. Ik kan dan veel tijd gaan investeren in het verzamelen van al die gegevens en dan hopen dat ik het kan toepassen op mijn eigen financiële administratie. Dan kan ik beter mijn administratie meenemen naar een cursus “Leer je jaarrekening maken in 1 dag!”, die ik met een leuke kortingscode heb kunnen boeken. Samen met 4 andere cursisten loop ik door wat standaard onderwerpen heen en aan het eind van de dag kan ik daadwerkelijk een balans maken. Maar hoe het met de regelgeving zit rondom het starten van een eigen bedrijf en de WW zit, dat werd me dan weer niet verteld.

Maar WordPress is toch zo eenvoudig?

Dit is ook rechtstreeks te vertalen naar je website en ik focus me hier even op WordPress websites, omdat dat mijn specialiteit is. WordPress is een Content Management Systeem (CMS), dat als kapstok dient om jouw website op de bouwen. Deze kapstok moet aangekleed worden met een thema (custom made of bestaand), aangevuld met diverse plugins om functionaliteit toe te voegen die niet standaard door WordPress wordt geleverd. Tenslotte dient de content toegevoegd te worden, oftewel de teksten, afbeeldingen, video’s, producten, etc. WordPress is gemaakt om content toe te voegen, dus dat is niet de grootste uitdaging. Om WordPress, het thema en de plugins goed met elkaar te laten werken zijn in veel gevallen ingrepen in de code nodig. En hier begint het zweten voor sommige van jullie. “Hoe kan ik die button rechts uitlijnen in plaats van links?”, “Waar zit in WordPress de optie om de footer te verbergen?”, “Hoe voeg ik een formulier toe?” Zomaar wat vragen die elke websitebouwer wel eens heeft. Maar, de professional weet hoe dit goed opgelost moet worden, omdat hij er dagelijks mee werkt. Als je zelf aan het sleutelen bent geslagen en je weet het niet meer, dan zit je vast en moet je heil zoeken in diverse fora, op twitter, of natuurlijk op mijn WordPress spreekuur. Dat kost tijd, veel tijd. Tijd die je beter had kunnen besteden aan het finetunen van een van je proposities, of aan het uitwerken van een nieuwe dienst.

Kan ik mijn eigen website dan wel aanpassen?

Als je bij een professional je website hebt laten bouwen krijg je uitleg op maat. Uitleg over hoe je berichten aanmaakt, je menu aanpast, een widget aanpast en hoe je een afbeelding kan schalen. Gebruikt jouw websites plugin X,Y en Z? Dan krijg je uitleg over hoe je deze plugins moet gebruiken.

Maar ik vind het zo leuk om zelf wat te kunnen bouwen

Ieder z’n hobby, laat ik daar duidelijk in zijn. Ik timmer ook wel eens een tafeltje in elkaar, of plak een baantje behang tegen de muur. Maar als ik de CV installatie moet gaan vervangen (onmisbaar, net als een website), dan bel ik toch echt een professional.

Conclusie

Focus op je eigen business en denk eens na over het uitbesteden van werkzaamheden die je veel tijd kosten en uiteindelijk weinig tot niks opleveren. Investeer in kennis waar je op lange termijn wat aan hebt.

Er zijn vast nog meer redenen om je WordPress site te laten bouwen door ene professional, deel ze met andere lezers in de reacties, alvast bedankt!

*De voorbeelden hierboven genoemd zijn fictief en mogelijke gelijkenis met bestaande cursussen en/of situaties berusten op toeval.


,