Nieuwe features in HootSuite

De slimme uil van HootSuiteSinds vandaag is er een nieuwe versie van HootSuite gelanceerd. Ik gebruik HootSuite sinds een week of drie na een overstap van TweetDeck. Het grootste voordeel van HootSuite vind ik dat je overal dezelfde interface hebt voor al je Social Media sites (Twitter, Linkedin, Foursquare, FaceBook, MySpace), dit in tegenstelling tot programma’s die je moet installeren en op elke werkplek opnieuw moet inrichten.

In dit artikel haal ik wat van de nieuwe features naar voren die in de nieuwe versie van HootSuite (versie 5) gelanceerd zijn en hoe je deze het beste kan gebruiken.

Hier volgen de nieuwe features van HootSuite:

  • Verplaatsing Launch knop

De Launch knop is verplaatst naar de linkerbovenkant van het scherm en is een stuk kleiner geworden. De knop heeft nu alleen nog maar een plaatje van het HootSuite logo en maakt het mogelijk de volgende functies te bekijken: Streams, Contacts, Stats, Assignments, Settings, Apps & Plugins en Help.

  • Ondersteuning voor templates

Via de nieuwe Launch knop komen we bij de Settings en dan Themes. Hier kan je op dit moment kiezen uit drie templates. In de toekomst zullen hier meer templates bij gaan komen.

De templates van HootSuite

  • Nieuwe frisse interface

De interface is op een paar plaatsen gewijzigd. In de rechter bovenkant is een Twitter searchbox verschenen waarmee je met één klik ook tweets in de omgeving van je huidige locatie kan zoeken. Klik je op de searchbox, dan krijg je meteen de worldwide trending topics te zien.

Aantal nieuwe tweetsHet aantal nieuwe tweets staat nu in een handig rood bolletje in de titel van je timeline.

Verder is het berichtvak verkleind, zodat er meer ruimte is voor de verschillende timelines. Uiteraard vergoot dit vak als je het de focus geeft om een tweet in te voeren.

  • Site analytics

Met behulp van de Site Analytics kan je HootSuite verbinden met je Google Analytics account en op die manier zien welke tweets en blogs populair zijn. Dit geeft je mooi inzage in het bezoek die je tweets opleveren.

Site Analytics

  • Drag & Drop upload

Deze feature is  op dit moment alleen te gebruiken door Chrome 5, Firefox 3.6 en Safari 5 browsers (minpuntje IE). Je kan nu een bestand slepen naar het berichtvak en dit bestand wordt dan ge-upload en automatisch ge-url-shortened.

  • Verbeterde Facebook

Je kan nu nog meer op Facebook delen. Thumbnails van foto’s met titel, beschrijvingen maken in wall-posts en in-stream foto’s/videos bekijken van je vrienden.

  • Nieuwe Retweets

Retweeten is nu nog makkelijker, met één klik is een tweet ge-retweet. Wil je de optie uitzetten, en wil je de RT wijzigen voordat je deze de wereld in stuurt, kijk dan even bij Settings – Preferences en vink “Use Twitter Web retweets” uit. Tevens kan je nu makkelijk streams toevoegen met RTs van jezelf, naar jezelf en door je followers.

Twitter stream toevoegen

  • Localization

Mocht je het nodig vinden, dan kan je nu ook HootSuite in het Japans gebruiken.

Sushi d'r bij?

  • Instaload

HootSuite start nu nog sneller op, mede door HTML5 en caching. Deze feature is het minst zichtbaar maar levert wel een fijnere gebruikerservaring op.

Conclusie

De technische en UI staff van HootSuite hebben goed hun best gedaan om met deze update een mooier en makkelijker te gebruiken product neer te zetten. In mijn ogen is HootSuite weer een stapje dichterbij om de Social Media client te worden.

Meer info over deze features is ook terug te vinden op de website van HootSuite: http://hootsuite.com/hoot5


,

Eén reactie op “Nieuwe features in HootSuite”