Nieuwe regel zonder spatie in WordPress

Met de WordPress WYSIWYG editor kan je je artikelen en pagina’s opmaken zoals jij het wilt. Soms kan het alleen wel eens gebeuren dat je wel een nieuwe regel wilt, maar niet een nieuwe paragraaf. Op twitter, linkedin en tijdens het Website spreekuur komt de vraag nog wel eens voorbij: “Hoe voeg ik een nieuwe regel zonder spatie toe?”.

Verwacht nu geen ingewikkelde How-to, of een e-book. De beste tips zijn simpel, en dat is deze tip ook. Aan het einde van een regel die je wilt afbreken, gebruik je de toetscombinatie Shift – Enter. Er wordt een linebreak toegevoegd, en dus geen nieuwe paragraaf met bijbehorende witruimte.

Shift – Enter.
That’s it!

(That’s it! is door middel van Shift-Enter op de volgende regel beland)


, ,

7 reacties op “Nieuwe regel zonder spatie in WordPress”

 1. Wanneer ik tekst bewerk en shift-enter gebruik, zie ik het correct (geen witregel meer) maar als ik dan op “bijwerken” druk en de pagina bekijk, dan blijft de vervelende witregel staan. 🙁
  Waarom werkt shift-enter niet in dit geval ?

  • Ron, het kan zijn dat je thema hier iets niet helemaal goed doet. Kan je een link sturen waar een voorbeeld staat van tekst waarin je een witregel hebt proberen toe te voegen?

 2. Iedereen noemt het een spatie, maar volgens mij heet een blanco regel, witruimte tussen twee regels, eigenlijk een witregel.
  Spatie duidt de witruimte tussen twee woorden aan.

 3. Was op zoek naar iets anders en stuit op deze tip waar ik héél erg blij mee ben!
  Tja, NU is het simpel 😉