Tien weetjes over Linkedin

Linkedin logo

Je hebt ooit een Linkedin account aangemaakt, je CV overgezet en wat mensen toegevoegd aan je Linkedin netwerk. Sindsdien heb je eigenlijk nooit meer en kijkje genomen…

Er kan zoveel meer met je Linkedin profiel gedaan worden. In dit artikel 10 tips om goed van start te gaan met Linkedin.

1. Deze tip kan een heel eigen artikel zijn, maar denk er eens aan je profiel opnieuw in te delen. Zet je beste eigenschappen in de schijnwerpers. Het is sinds februari 2010 mogelijk om je profiel opnieuw in te delen, en er is een handige video beschikbaar op de blog van Linkedin om deze nieuwe functionaliteit toe te lichten.

2. Op je Linkedin profiel kan je je blog feed integreren. Maar wist je dat je ook video toe kan voegen? Linkedin heeft een video-applicatie toegevoegd, en op ReelSocial Media kan je stap voor stap zien hoe je een goed video maakt. Let wel op, een video is niet verplicht, doe het alleen als je er zelf de toegevoegde waarde van inziet.

3. Tags. Gebruik tags om je contacten te markeren. Zo kan je makkelijk zoeken hoe je ook al weer verbonden bent met die interessante spreker.

4. Zorg dat je actief bent op Linkedin. Social media werkt pas als je er actief mee bezig bent. Af en toe inloggen en je wat uitnodigingen accepteren gaat je echt niet verder helpen op Linkedin. Doe mee aan discussies, stel vragen, schrijf je in voor evenementen. Misschien kom je zo wel een nieuwe klant tegen, of een nieuwe zakenpartner.

5. Gebruik Linkedin om meer verkeer naar je eigen website te krijgen. Hoe? Zorg eerst dat je connecties hebt met mensen die je kent en antwoord daarna vragen van mensen die je nog niet kent. Het lid worden van groepen die zich binnen jouw vakgebied bevinden is ook een aanrader.

6. Begin je eigen groep. Als er voor jouw vakgebied/interesse nog geen groep bestaat op Linkedin, maak dan je eigen groep aan. Op deze manier zorg je ervoor dat onbekenden met je kunnen “connecten”.

7. Deze adviezen zijn nuttig voor iedereen, die een (andere) baan zoekt, op zoek is naar nieuwe klanten of een waardevolle zakenpartner. Het creëren  van een sterk netwerk is essentieel.

8. Social media is ook wel eens leuk om je ego op te poetsen. Kijk dus eens wie je Linkedin profiel heeft bekeken.

9. Overweeg eens om je Linkedin account te upgraden. Meer informatie hierover vind je hier.

10. Linkedin is de juiste plek om erachter te komen wie je bent, wat je met je carrière wil, en hoe je er kan komen. Gebruik de vragenlijst van Lewis Howes om je profiel goed gestructureerd op te bouwen.

Dit artikel is gebaseerd op het artikel van Tyson Goodridge en is met toestemming geplaatst.